Japońska zielona herbata
Nasze japońskie zielone herbaty to starannie wyselekcjonowane blendy z pierwszych kwietniowych zbiorów 2024 roku.
Oferujemy trzy rodzaje Sencha, z których każda ma unikalny smak i aromat: Sencha Asamushi, Sencha Fukamushi oraz naszą premium Sencha Ichiban. Doskonale odżywiają ciało i orzeźwiają, skutecznie gasząc pragnienie.
Dodatkowo, w naszej ofercie znajdziesz również takie herbaty jak: Gyokuro i Matcha. Obie te herbaty świetnie pobudzają, stanowiąc doskonałą alternatywę dla kawy.
Wierzymy, że każdy znajdzie w naszym asortymencie coś dla siebie. Jeśli chcieliby Państwo uzyskać więcej informacji, zapraszamy do kontaktu.
-
Sold out
CIABA Ichiban - Sencha Fukamushi
Regular price 60,00 zlRegular priceUnit price perSold out -
Sencha Fukamushi
Regular price 45,00 zlRegular priceUnit price per -
Sencha Asamushi
Regular price 45,00 zlRegular priceUnit price per
Sencha Asamushi
Smak orzeźwiający, lekki, dużo umami (kremowy smak). Herbata polecana osobom, które dotychczas miały trudności z delektowaniem się zieloną herbatą. Delikatny smak i wyjątkowa jakość sprawiają, że nawet najbardziej wymagające podniebienia odnajdą w niej prawdziwą przyjemność.
Sencha Fukamushi
Smak mocny, głęboki, dla miłośników zielonej herbaty. Ta odmiana sencha to doskonały wybór dla osób poszukujących intensywnego, wyrazistego smaku, który pobudza zmysły i pozwala w pełni docenić bogactwo zielonej herbaty.
CIABA Ichiban - Sencha Fukamushi
Herbata premium firmy Ciaba charakteryzuję się finezyjnym, świetnie zbilansowanym smakiem. Jej smak i aromat z pewnością zadowolą nawet najbardziej wyrafinowane podniebienia miłośników herbaty. W naparze kryje się wiele świeżości i subtelnych trawiastych nut.
Gyokuro
Ta herbata charakteryzuje się bogactwem umami (kremowymi nutami). To prawdziwe espresso w świecie zielonych herbat, doskonałe jako poranna alternatywa dla kawy.
Matcha
Intensywny, głęboki smak z wyraźnym efektem pobudzenia oraz wyjątkowymi właściwościami prozdrowotnymi. Dominują w niej nuty pszeniczne. Doskonale sprawdzi się zarówno w tradycyjnej formie, jak i z dodatkiem mleka.