Firma Ciaba oferuje Państwu autentyczną herbatę japońską, stworzoną przez samego Mistrza Herbaty.

Więcej

CIABA ICHIBAN

tea leaves of Sencha fukamushi t

Którą herbatę wybrać?

W ofercie mamy trzy odmiany Sencha. Sencha Asamushi, Sencha Fukamushi i Ichiban.

Sencha różni się metodą przetwarzania liści parą. Taki niuans sprawia, iż napar jest mniej lub bardziej zielony. Przekłada się to również na smak i aromat końcowy zielonej herbaty Sencha.

W ofercie posiadamy również Gyokuro i Matcha. Są to zielone herbaty, które mają silne działanie pobudzające. Różnią się od innych zielonych herbat metodą uprawy. Są zacieniane na okres ok. trzech tygodni (przy użyciu mat lub słomianych zadaszeń). Dzięki temu herbata uzyskuję inny odmienny skład, smak i aromat. Różnicą wizualną, końcową między Gyokuro, a Matcha jest przetworzony liść. Matcha to proszek herbaty, a Gyokuro to susz liści.

Ciaba kolekcja

Rozpoczęliśmy sprzedaż internetową ceramiki japońskiej i przyborów do herbaty. Zapraszamy do oglądnięcia kolekcji.

Więcej
A heap of matcha powder

Czym jest matcha?

Jeśli jesteście ciekawi jak przygotować herbatę matcha, jakie są jej korzyści zdrowotne oraz jakie narzędzia są potrzebne do jej przygotowania, to zapraszam do lektury!

Więcej

Co to jest Gyokuro?

Gyokuro uważana jest za jeden z najbardziej luksusowych rodzajów japońskiej herbaty.

Więcej
  • Łyżeczka liści zielonej herbaty

    Zalety regularnego picia zielonej herbaty

    Więcej 
  • Tokoname

    Japonia jest znana z różnego rodzaju wyrobów, każdy rejon specjalizuję się w danej dziedzinie. Miejscowość Tokoname nie jest tu wyjątkiem.

    Więcej 
  • Kakegawa

    Jeden z wiodących regionów uprawy herbaty w Japonii.

    Więcej 
1 of 3