What does Kagoshima offer?
Hot Springs (onsen) : Kagoshima Prefecture is famous for its onsens. They are a great alternative for people who want to relax and unwind by taking a hot bath.
Samurai History and Culture : Kagoshima has a rich history with samurai. It was the seat of the Shimazu clan, one of the most powerful clans in Japan. As such, the city is home to many monuments and museums dedicated to samurai history.
Regional Cuisine : Kagoshima is known for its unique culinary specialties. One of the most famous is "kurobuta" (black pork), which is exceptionally tender and tasty. Other regional delicacies include sweet potatoes (satsuma-imo) and shōchū, a traditional Japanese distilled alcohol. Kagoshima is also the birthplace of green tea production, its taste and aroma are appreciated throughout the Land of the Rising Sun and beyond.
Nature and Parks : Kagoshima is surrounded by beautiful nature. Kirishima-Yaku National Park guarantees wonderful views of the sea, mountains and an active volcano. Yakushima Island is also worth mentioning. It is a UNESCO World Heritage Site. It is a charming place that every nature lover will appreciate.
Traditional Festivals : Kagoshima is home to numerous festivals that attract both locals and tourists. One of the largest is Ohara Matsuri.
With such a wealth of attractions, every tourist will find something for themselves!
Ikoną tego miejsca jest aktywny wulkan Sakurajima. Znajduje się on na wyspie w zatoce Kagoshima. Jest jednym z najbardziej aktywnych i tym samym niebezpiecznych wulkanów na terenie Japonii. Oprócz nieustanej chmury kłębiącej się ponad wulkanem często wulkan wyrzuca również popiół wulkaniczny. Po mimo tego Sakurajima przyciąga wielu turystów i naukowców.
Region Kagoshima charakteryzuje się żyzną, wulkaniczną glebą, która sprzyja uprawie roli. Ponadto klimat jest ciepły i wilgotny, co zapewnia optymalne warunki do wzrostu roślin w tym herbaty. Warto wiedzieć, że Kagoshima jest jednym z największych regionów produkujących herbatę w Japonii. Około 30% całkowitej powierzchni upraw rolniczych stanowią pola herbaty. Wulkaniczne podłoże dodaje herbacie unikalnego smaku i aromatu.
Kagoshima oferuje szeroki wybór zielonej herbaty, w tym Sencha, Gyokuro, Matcha, Bancha, Kukicha i wiele innych. W ofercie Ciaba znajdziesz Gyokuro i herbatę Ichiban pochodzące z tego regionu. Gyokuro charakteryzuje się intensywnym smakiem umami, który jest daleki od goryczy. Dodatkowo doskonale pobudza, co czyni ją świetnym zamiennikiem kawy. Z kolei Ichiban od Ciaba to najwyższej klasy Sencha, zbierana podczas pierwszych zbiorów w roku. Jest to ekskluzywny produkt o jaskrawym zielonym kolorze i słodkich, lekkich nutach smakowych, który łatwo się pije.